22 feb 2013

DESCOMPOSANT NOMBRES


Aquest material permet als nens i nenes comprendre la descomposició del nombre amb la utilització de material manipulatiu. 

És un material molt senzill, ja que simplement es necessiten càpsules de la nespresso buides i la plantilla en paper del nombre que es vulgui descompondre.  

Per tal de realitzar l'activitat es necessiten càpsules de nespresso de dos colors. De cada un d'aquests se'n necessiten tantes com el nombre que es vol descompondre. Així doncs, si volem descompondre el número 5, necessitarem 5 càpsules de nespresso d'un color i 5 més d'un altre. 



La plantilla en paper tindrà tantes rodones com el nombre que es vol descompondre, per tal que els nens i nenes puguin col·locar a sobre d'aquestes les càpsules de nespresso. A sota hi haurà tants models de suma com possibilitats de combinacions possibles hi hagi amb el nombre que es vol descompondre. 





L'activitat es tracta de fer diferents combinacions amb les càpsules de nespresso de diferents colors, contant després de cada combinació el nombre de càpsules que s'han utilitzat de cada color, per apuntar-ho en els models de suma que hi ha a continuació a la plantilla de paper. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario